Welkom op digistrip.nl


Sinds de officiele start van deze site op 05 oktober 2008 zijn er honderden, zo niet duizenden nieuwe digitale Nederlandse strips op verschillende plaatsen op het internet verschenen. Om dit hoge verschijningstempo bij te benen qua archiveren van de strips op de harde schijf heb ik besloten om niet alleen series waar al 1 of meerdere delen digitaal beschikbaar van waren op te nemen hier op Digistrip, maar ook alle series waar ik nog niets van heb.
De naamgeving van de strips was grotendeels afkomstig van ZilverenDolfijn.nl, een zeer grote online stripcatalogus. Omdat ook ZilverenDolfijn.nl niet geheel compleet is heb ik, sinds ZD er in 2011 mee stopte heel veel aangevuld met informatie van onder andere Stripinfo.be en lastdodo.nl (voorheen bekend als het Catawiki.nl verzamelaarsplatform).

Mocht je hier op Digistrip.nl nog een serie missen en heb je hier een lijst van of weet je deze ergens op het net te vinden, dan hou ik me aanbevolen voor een kopie daarvan. Deze kun je sturen naar: hagenees1978@gmail.com
(Mailtjes met vragen of verzoeken m.b.t. de digitale bestanden worden genegeerd, dus niet sturen a.u.b.!)

Wat je hier op de site NIET vindt zijn de strips en comics zelf of links/informatie waar deze te downloaden. Hier vindt je alleen overzichten van de Nederlandse strips/comics die ik op het internet ben tegen gekomen en welke delen van de series ik nog mis.


July 2022
Door de drukte op mijn werk heb ik al even niets meer gedaan met de digitale strips. Stomweg geen tijd voor en helaas zal dat dit gehele jaar nog het geval zijn..
Wel probeer ik nog de nieuw uitgekomen strips zoveel mogelijk bij te houden en die zijn dus zichtbaar op de 'Nieuw sinds' pagina's. De beschikbaar gekomen digitale strips zullen, mits tegen die tijd nog beschikbaar, later toegevoegd worden aan de verzameling.
Nog geen verdere updates te melden voor de ontwikkeling van de nieuwe Digistrip website. Ook dit ligt momenteel even stil..


Mei 2022
Om wat meer met de toekomst bezig te zijn i.p.v. te blijven hangen in het verleden, heb ik deze pagina opgeschoond.

Doordat ik op mijn werk bezig ben met een nieuwe versie van onze software bouwen leer ik erg veel over de technieken die hierbij komen kijken.
Veel van deze kennis wil ik ook gebruiken om een geheel nieuwe versie van digistrip.nl op te zetten, waarbij ik de focus van de site meer wil leggen op het bijhouden van zowel papieren als digitale verzamelingen van jullie, de lezers van dit stukje.
De bedoeling hierbij is dat je een eigen account aan kunt maken op de site en dan aan kunt geven welke strips (papier/digitaal) je al hebt en naar welke je nog op zoek bent. Dit kan voor verzamelaars die vaak op de vlooienmarkt/kringloop/stripwinkel/beurs etc komen behulpzaam zijn om via hun telefoon snel op te kunnen zoeken of het item dat ze gevonden hebben nog gezocht werd of dat het al in een of andere staat in hun eigen verzameling te vinden is.
Het idee is dit allemaal wel te doen op basis van de indeling van de verzameling die ik in de loop der jaren heb opgebouwd, maar hierbij niet meer te kijken of iets digitaal is of nog ontbreekt in mijn verzameling (de #_MIST_#_ bestanden). Dit kan ik namelijk dan bijhouden in mijn persoonlijke stukje op de site. Mogelijk wil ik in de overzichtslijsten per strip dan aan gaan geven hoeveel gebruikers van deze site de strip in een bepaalde hoedanigheid in bezit hebben. Hieruit zijn dan ook weer leuke overzichten te maken van strips die populair zijn bijvoorbeeld.

Voor het zover is, is er nog een hoop ontwikkelwerk te verzetten (wat nog een uitdaging is door het gebrek aan tijd aan mijn kant). Om mezelf een beetje te dwingen er iets meer aan te gaan werken, ga ik alvast een tipje van de sluier oplichten qua wat er al aan ontwikkelwerk is gedaan. De bedoeling is om hier met enige regelmaat updates op te geven..


Hierboven zijn 2 screenshots te zien, die het zelfde stukje menu tonen met daarbij enkele (dummy data) strips laten zien. Anders dan met de huidige site is het de bedoeling hierbij dat er meerdere strips naast elkaar te zien zijn indien je scherm groot genoeg is daarvoor.
Uiteraard is dit nog niet heel veel en zal er nog een hoop gewijzigd worden, maar het begin is er in elk geval..

Wordt vervolgd..
Indien iemand graag nostalgisch is en terug wil kijken naar de oude versies van deze website, dan heeft archive.org dit netjes vanaf 2008 bijgehouden!


Programma's om CBR/CBZ strips te openen:
CDisplayEx (Toont coverthumbnails in windows verkenner!) (*Aanrader*)
ComicRack (is ook catalogus!)
Gonvisor
Comical (ook Mac/Linux) (Erg oude software, dus werkt wellicht niet meer op nieuwere besturingssystemen!!!!)

Menu voor alle strips (op HDD):
Comic-scans thumbnails (*Aanrader*) (*Mirror*)

Scanguides:
Nederlands
Engels
(Beide al erg oud!)