Welkom op digistrip.nl


Sinds de officiele start van deze site op 05 oktober 2008 zijn er honderden, zo niet duizenden nieuwe digitale Nederlandse strips op verschillende plaatsen op het internet verschenen. Om dit hoge verschijningstempo bij te benen qua archiveren van de strips op de harde schijf heb ik besloten om niet alleen series waar al 1 of meerdere delen digitaal beschikbaar van waren op te nemen hier op Digistrip, maar ook alle series waar ik nog niets van heb.
De naamgeving van de strips is grotendeels afkomstig van ZilverenDolfijn.nl, een zeer grote online stripcatalogus. Omdat ook ZilverenDolfijn.nl niet geheel compleet is heb ik het een en ander aangevuld met informatie van Stripinfo.be en Catawiki.nl.

Mocht je hier op Digistrip.nl nog een serie missen en heb je hier een lijst van of weet je deze ergens op het net te vinden, dan hou ik me aanbevolen voor een kopie daarvan. Deze kun je sturen naar: hagenees1978@gmail.com

Wat je hier NIET vindt zijn de strips en comics zelf of links/informatie waar deze te downloaden. Hier vindt je alleen overzichten van de Nederlandse strips/comics die ik op de HTTP-/ eDonkey/Kad-, Torrent- en Usenetnetwerken ben tegen gekomen en welke delen van de series ik nog mis.


Januari 2022
Deze nieuwe update is hopelijk een goed begin van het nieuwe jaar!
Zoals sommige van jullie wellicht al weten is het voor mij afgelopen jaar best druk geweest. Niet alleen met mijn werk waar we een nieuwe versie van onze software aan het bouwen zijn, maar ook door een stapeltje vervelend papierwerk wat op de mat viel. Het was een briefje van de Nederlandse Stichting Brein.
Geen liefdesbrief, ook geen uitnodiging voor een treinreisje met een onbekende bestemming, maar een dreigbrief vol met fouten en domme aannames waarin men mij verweet iets te doen te hebben met de toen recente archief upload op de nieuwsgroepen. Want lijkt op, klinkt als, verwijst naar, dus zal wel schuldig zijn..
Nu kan ik me deze gedachtegang ergens best nog voorstellen, want tijdens het lezen van de diverse brieven en de telefoongesprekken had ik vaak het idee van doen te hebben met de dagbesteding van de Jostieband, dus ja.. Zelfde soort gedachtegang op basis van aannames zullen we er maar van maken.. ;)
Verschil hierin is wel dat ik aan kon tonen dat al hun beschuldigingen van na 2016 totaal uit de lucht gegrepen waren en hun mij nog steeds niet van het tegendeel overtuigd hebben.. :)

Van mijn tijd op de nieuwsgroepen (t/m halverwege 2016) heb ik nooit een geheim gemaakt en ook nooit geprobeerd te ontkennen. Wel heb ik aangegeven toen gestopt te zijn door een nieuwsbericht met filmpje van dezelfde stichting, met daarin een boodschap specifiek gericht op de hobbyisten in de trant van "Stoppen of anders..". Ondanks dat deze woorden rechtstreeks afkomstig waren uit de mond van hun opperhoofd, had de stichting hier geen boodschap aan en hebben ze me alsnog verantwoordelijk gehouden voor mijn activiteiten van toen. Blijkbaar is het woord van de Brein-baas zelfs binnen zijn eigen stichting niets waard..
Ook mijn aanbod om met de rechthebbenden uit de stripwereld om de tafel te gaan om te praten over een oplossing die voor alle partijen acceptabel is, werd zoals verwacht afgeslagen met het excuus "wij zijn er niet om mensen bij elkaar te brengen". Ergens kon ik dit wel begrijpen, want waarom zou je ook zoeken naar een oplossing om iets te stoppen als je ook met behoud van je eigen lucratieve salaris onder een openstaande kraan kan blijven dweilen, terwijl je iedereen door een beetje pr laat denken dat je geweldig bezig bent. Uit ervaring weet ik nu dat ze bij de stichting niet zo blij zijn als ze met dit soort waarheden geconfronteerd worden. Het dreigen werd hierdoor een stuk meer..
Wel heb ik door mijn felle verzet en het kunnen aantonen van wel heel veel hele domme fouten in hun redeneringen de boete weten te halveren, namelijk van 2500 naar 1250 euro. Hier kwamen wel eisen bij om deze website aan te passen en dingen zoals de postbus- en Paypal gegevens te verwijderen. Tevens moest ik een stukje tekst van hun plaatsen en ook links naar legale alternatieven moesten op deze site komen te staan. Het wijzigen van deze site heb ik stomweg geweigerd om doen, moet je als advocaat zijnde ook maar niet zo dom zijn om eerst toe te geven dat deze website gewoon legaal is.
Nu stonden er al jaren links naar legale alternatieven hier op de site, maar omdat de stichting die zo graag ook op de site wilde hebben zijn ze dus nu verdwenen. Wel zo handig voor jullie natuurlijk, want wie weet wat je nog meer tegenkomt nu je ook met een zoekmachine naar het legale op zoek moet.. ;)

Met het "stoppen" van iemand die al inmiddels 5 jaar niet meer actief was heeft de stichting eigenlijk alleen iets goeds gedaan voor zichzelf. Want hierdoor konden ze weer een dubieus nieuwsbericht uitdoen over hoe goed ze waren, uiteraard wel door het weglaten of verdraaien van allemaal relevante details.
Om de boete terug te verdienen heb ik mijn abonnementen op de Donald Duck en Donald Duck Extra opgezegd en ook heb ik afgelopen jaar aanzienlijk minder strips gekocht dan in voorgaande jaren. Wat dat betreft heeft de Brein-actie al geen goed gedaan voor de stripindustrie zelf.
Door de berichtgeving die naar buiten is gebracht zijn op verschillende plekken waarvan mij bekend was dat hier strips te vinden waren, weinig tot geen stripgerelateerde posten meer langsgekomen. Nu is dit natuurlijk als een overwinning te zien voor de uitgevers, want weinig digitale strips meer in omloop, maar mijns inziens is het eerder een nadeel voor de stripindustrie dat er niet meer op zoveel plekken strips te vinden zijn.
Sinds de hoogtijdagen van deze industrie, jaren '60, '70 en begin jaren '80, heeft het zeker vanaf de jaren '90 vele jaren van achteruitgang gekend. Pas sinds 2008 is hier weer verandering in gekomen en zit de industrie weer in de lift. Er zijn in de afgelopen jaren meer titels uitgegeven dan ooit te voren, inclusief vele integrales van ouder werk.
Er is door de industrie echter niet meer reclame gemaakt voor strips dan in de slechte jaren en ook het aantal verkooppunten van strips was drastisch afgenomen in die slechte periode. Niet echt heel erg logisch dat er dan ineens een sterkere vraag is, of zou er door de beschikbaarheid van digitale strips (sinds 2006) op het internet ook een grotere vraag ontstaan zijn naar het gedrukte materiaal? Bijvoorbeeld omdat mensen die ooit gestopt zijn met verzamelen een oude liefde opnieuw ontdekken, of omdat mensen die normaal nooit met strips in aanraking komen ineens ontdekken dat er meer te krijgen is dan enkel de kinderstripjes bij de lokale supermarkt?
Hoe dan ook geven de hoeveelheden uitgaven vanuit de industrie aan dat het in omloop zijn van digitale strips in elk geval geen negatieve effecten heeft op de aantallen uitgaven die worden gedaan. Mogelijk wel op de aantallen per gedrukt boekje, maar aangezien die cijfers angstvallig geheim gehouden worden is hier niet veel van in te schatten. Wel is het bekend dat de huidige aantallen per druk van een boekje lager liggen dan in de hoogtijdagen, maar hoeveel dat nu echt verschilt weten alleen de uitgevers zelf. De nabije toekomst zal uitwijzen of de bereikte "afwezigheid van strips op het internet" nu wel zo goed uitpakt voor de industrie..

In de bijgewerkte lijsten hier op digistrip zul je ontdekken dat de actie van de stichting geen impact heeft gehad op de digitale strips. Ook in het afgelopen jaar heb ik online weer genoeg nieuwe aanvullingen gevonden die ik aan mijn verzameling toe heb kunnen voegen. Het lijken er zelfs wel meer te zijn als het jaar ervoor!

Tot de volgende update & veel verzamelplezier toegewenst voor de tussenliggende periode!

Hagenees


Juni 2021
De tekst van de April update aangepast. Deze tekst was op de late avond met een bepaald idee geschreven, maar kon ook op een andere manier uitgelegd worden indien je dit met een bepaalde mindset las. Dan kreeg de tekst een andere lading en dat was uiteraard niet de bedoeling of intentie.
Nu is de aankondiging zoals deze had moeten zijn, simpelweg het melden dat er een postadres beschikbaar is. Niets meer, niets minder.


April 2021:
Alweer een tijdje zonder echt noemenswaardig nieuws op de home pagina, terwijl de verzameling wel gestaag doorgroeit.. Momenteel staat de teller al op 3.08TB (+-77.000 digitale strips) en elke maand komt er een hoop nieuw materiaal bij.

- Nieuw hier is een postadres in de vorm van een postbus. Betreft een proef van een jaar om te kijken of hier behoefte aan is (voor vakantie- en verjaardagskaartjes (28-3) of zo..).
Het adres is te vinden op de contact pagina.


Maart 2019:
De grijze "Geen cover beschikbaar" standaard plaatjes nu vervangen door nieuwe #_MIST_#_, #_INFO_#_ & #_????_#_ plaatjes. Dit met dank aan pieper, die me de verschillende plaatjes heeft toegestuurd!
Het lijkt me dat de #_MIST_# en #_INFO_#_ plaatjes wel voor zich spreken, beide corresponderen ze met de naam van de strip waarvan de cover niet beschikbaar is. Het #_????_# plaatje is gebruikt voor strips met een #_INFO_# tag, maar waarvan de inhoud niet geheel zeker is. Dit zijn de "Mogelijk niet uitgegeven" strips om het zo maar even te zeggen..
Door deze actie is de lijst van maart wel wat lang geworden, omdat alle vervangen plaatjes daarin gekomen zijn (alle 16.000+).


December 2018:
Op verzoek terug op digistrip.nl is een lijst in het oude format. Niet helemaal 100% hetzelfde als de oude lijsten, want die waren gemaakt met het programma DirLister en de huidige lijst wordt net als de pagina's met covers nu gegenereerd door mijn eigen geschreven tooltje.
Wel heb ik zoveel mogelijk gelijk gehouden, dat mensen die zelf scriptjes hebben geschreven voor vergelijk met de eigen verzameling als het goed is niet veel aan hoeven te passen om die scripts weer werkend te kregen op de nieuwe lijst met de oude stijl.

Deze nieuwe lijst in de oude stijl is hierboven in het menu te vinden onder het kopje "Oude Lijst". Het kan wel even duren voor de lijst geladen is, want momenteel is deze bijna 10mb groot.

Beste wensen voor 2019 iedereen!!


November 2018:
Door het in gebruik nemen van een nieuwe SSD in mijn PC moest de hele boel opnieuw geÔnstalleerd worden en alle tools en dergelijke om de verzameling te beheren opnieuw opgezet worden. Dit heeft wat langer geduurd dan gedacht, waardoor de updates hier ook wat langer geduurd hebben.

Inmiddels bestaat Digistrip.nl alweer 10 jaar. HOERA!!

April 2018:
We hebben weer beeld.. In de tussentijd zelf een programma geschreven wat alle plaatjes rechtstreeks uit de verzameling haalt en voorziet van een Digistrip-logo.
Eventuele fouten die je tegenkomt mogen altijd gemeld worden op het forum of op het bovenstaande mailadres..


Maart 2018:
Helaas, de plaatjes die hier op de site getoond werden mochten niet meer gebruikt worden van de bron. Derhalve alles even naar een standaard afbeelding verwezen, totdat ik hiervoor een andere oplossing gevonden heb..

April 2017:
De lijst met nieuwe aanwinsten een beetje overhoop gegooid. Je kunt nu vanaf januari 2015 t/m heden per maand bekijken wat er toegevoegd/gewijzigd is aan de verzameling. Sommige van de lijsten zijn flink groot en kunnen dus wat langer duren met laden..


Januari 2017:
Een tijdje geleden leek het me even beter om een nieuwe hobby te zoeken en de keuze was gevallen op "zandkorrels tellen in de Sahara woestijn". Dit ging een tijdje goed, maar bleek met alle zandstormen daar een niet al te groot succes.. :)
Aangezien de automatische update van de lijsten hier op Digistrip ook al een tijdje niet meer werkte, wilde ik zonder al te veel cosmetische wijzigingen wat nieuws met de site aan. Hier heb ik een tijd over kunnen denken gedurende het (her)tellen van de zandkorrels.. Welnu, een eerste versie van de vernieuwde Digistrip.nl site heb je hier nu voor je.

Het spreekt denk ik allemaal redelijk voor zich, maar voor de zekerheid:
- Het menu bovenin (Home - 0-9 - A - B - C enz) laadt een menu aan de linkerkant corresponderend met de aangeklikte letter of lijst.
- Het menu aan de linkerkant bevat de namen van de verschillende stripseries en/of jaargangen. Wanneer 1 van deze aangeklikt wordt, laadt een pagina met de bijbehorende strips in het rechterdeel van het venster.
- Het rechterdeel van het venster (waar je nu aan het lezen bent!) ververst telkens met elke aangeklikte link in het linkermenu.

- In het menu bovenin staat een linkje genaamd "Volledige lijst". Deze laadt alle serie namen tegelijk in het linkermenu, waarna op serie gezocht kan worden. (In Windows met CTRL+F, in de Chrome browser in Android met de 3 puntjes helemaal rechtsbovenin en vervolgens "Vinden op pagina" in de Nederlandstalige versie. Andere apparaten en besturingssystemen zullen vergelijkbare methoden hebben).
- De "Complete series" link laadt een lijst met enkel de series die compleet zijn.
- De "Incomplete series" link, je raadt het wellicht al, laadt een lijst met enkel de series die nog incompleet zijn, ofwel nog delen missen.
- De "Top 666 nieuw" link laadt een lijst met de "Top #666 nieuwe aanwinsten" in de collectie, waarbij de nieuwste aanwinst bovenaan staat. Handig om even te kijken tot wanneer de site is bijgewerkt.. ;)

- Strips die beginnen met de code #_MIST_#_ en waarvan de naam in een rode kleur is weergegeven, zijn strips die nog ontbreken in mijn verzameling.
- Strips die beginnen met de code #_INFO_#_ en waarvan de naam in een blauwe kleur is weergegeven, zijn strips die nog niet in de verzameling zitten, maar ook niet actief gezocht worden. Het zijn veelal omnibussen, bundelingen, integrale versies etc. Mag uiteraard gescand/aangeleverd worden en wordt dan ook zeker toegevoegd, maar als de losse delen al in de verzameling zitten voegen de omnibussen en bundelingen in mijn ogen niet genoeg toe om het scannen ervan te rechtvaardigen, maar er zijn altijd mensen die er anders over denken en voor zo compleet mogelijk willen gaan. Vandaar dus meer toegevoegd als "Ik weet dat ze bestaan, maar ik zoek ze niet... actief...".
- Strips die wel al in de verzameling zitten hebben een zwartgekleurde naam en eindigen meestal met ".cbr" en een enkeling met ".pdf".

Niet alles in mijn verzameling is voor iedereen (makkelijk) online terug te vinden, een groot deel wel, een ander deel niet..
Vraag me niet waar het andere deel wel te krijgen is, ik zal er niet op antwoorden!

Mochten er gekke dingen met de site zijn, links die niet werken, plaatjes die niet bij de strip kloppen, dat soort dingen kun je altijd doorgeven op het mailadres wat hierboven ergens vermeldt staat.

Rest mij u veel plezier toe te wensen op de vernieuwde Digistrip.nl site.. Bij deze!


31 december 2015: (Gelukkig nieuwjaar, beste wensen!!)
Digistrip.nl feiten:
Er zijn 6860 series/jaargangen geindexeerd op Digistrip, bestaande uit 100080 strips!
Hiervan zijn er 56826* van gedigitaliseerd en hebben een totale grootte van (2,06TB)
Er missen nog 42178* strips.
57,4% van de collectie is digitaal beschikbaar.
* Opgeteld leveren deze getallen geen 100080 geindexeerde strips op. Hiervoor missen nog 1076 Omnibussen en Integrale versies, die als #_INFO_#_ zijn aangeduidt. Aangezien die delen niet "gezocht" worden, worden deze ook niet meegenomen in de berekeningen. Het percentage van 57,4% is gebaseerd op een totaal aantal van 99004 gezochte + digitale strips samen.

3 november 2014:
Digistrip.nl feiten:
Er zijn 6080 series/jaargangen geindexeerd op Digistrip, bestaande uit 91296 strips!
Hiervan zijn er 51317 van gedigitaliseerd en hebben een totale grootte van (1,78TB)
Er missen nog 39979 strips.
56,2% van de collectie is digitaal beschikbaar. (Er zijn recent een hoop series toegevoegd, met behoorlijk wat missende delen. Hierdoor is het percentage digitaal beschikbaar wat ingezakt..)

9 maart 2014:
Digistrip.nl feiten:
Er zijn 5534 series/jaargangen geindexeerd op Digistrip, bestaande uit 77627 strips!
Hiervan zijn er 46594 van gedigitaliseerd en hebben een totale grootte van (1,58TB)
Er missen nog 31033 strips.
60,0% van de collectie is digitaal beschikbaar.

Buiten het maken van nieuwe statistieken, heb ik me ook bezig gehouden met het toevoegen van een wijzigingen lijst. Hierin is een overzicht te vinden van de wijzigingen van de lopende maand + de voorgaande 3 maanden. Deze lijst wordt wel handmatig gemaakt, dus verwacht hier geen dagelijkse updates van. Eerder maandelijks...
Mocht je iets over de wijzigingen lijst kwijt willen, dan kan dat op het forum...
Edit 3 november 2014: De lijst is nogal bewerkelijk om regelmatig te updaten. Aangezien er verder geen op of aanmerkingen over binnengekomen zijn en de lijst inmiddels erg verouderd was, is deze offline gehaald.


20 december 2013:
Kleine update: De lijst met alle nog missende strips is terug van weggeweest! Er missen er nu nog 31073 items voor zover alles geindexeerd is.
Ook deze lijst wordt automatisch elke nacht geupdate..
Fijne Feestdagen!!


03 september 2013:
Bijna 1 jaar zonder noemenswaardig nieuws op digitaal stripgebied.. Dagelijks verschijnen er nieuwe scans online, die redelijk snel in de collectie verwerkt worden. 's Nachts worden de lijsten hier geupdate. Alles draait dus rustig door..
Zonder nu de beschikking te hebben over de nieuwe statistieken, kan ik wel vertellen dat er sinds de laatste nieuws update 250GB aan nieuwe digitale strips bij de verzameling is gekomen, zodat het geheel nu uitkomt op zo'n 1,47TB!

Buiten dat er weinig nieuws op stripgebied te melden viel, is er op werkgebied bij mij dit jaar wel het een en ander gebeurd. Zo ben ik dit jaar al 2 keer ontslagen en is het bedrijf waar ik voor werk failliet gegaan en daarna doorgestart onder een andere eigenaar. Ondanks de 2 ontslagen ben ik 1 van de weinige mensen die er nu nog steeds werkt. Dit heeft tot gevolg gehad dat het afgelopen (ruim) half jaar mijn mailbox volledig is overgestroomd, daar ik weinig tijd had om alle mail te beantwoorden. Bij deze excuus aan een ieder die iets gestuurd heeft, zonder daar antwoord op te krijgen!!
Aangezien het bedrijf momenteel in iets rustiger vaarwater zit, heb ik ook iets meer tijd voor de email. Oude mails ga ik niet opduiken en alsnog beantwoorden, maar nieuwe zal ik zoveel mogelijk proberen te beantwoorden!!

Het forum telt inmiddels bijna 2000 leden. Aangezien er nog steeds veel last is met spammers die proberen aan te melden, laat ik alleen mensen door die zichtbaar uit Nederland of BelgiŽ komen. Indien je je vanaf hierbuiten aan wilt melden als nieuw lid, moet je even een los mailtje naar me sturen, zodat ik weet dat je dit gelezen hebt en dus een legitiem iemand zou moeten zijn..

Al met al toch nog wel wat nieuws dus.. Tot de volgende update!


01 november 2012: Digistrip.nl feiten:
Er zijn 4618 series geindexeerd op Digistrip, bestaande uit 69710 strips!
Hiervan zijn er 36641 van gedigitaliseerd en hebben een totale grootte van (1,22TB)
Er missen nog 33069 strips.
52,6% van de collectie is digitaal beschikbaar.
In 1 jaar tijd zijn er dus meer dan 6000 nieuwe en oude Nederlandstalige strips, comics en striptijdschriften gedigitaliseerd... Wauw.. Dat zijn gemiddeld 16,4 strips per dag die er nieuw bijkomen, elke dag weer..

28-07-2012: Omdat zoeken lastig blijkt op de website als je niet precies weet onder welke letter een serie of strip nu precies valt heb ik op aanraden van Draygo een totaal lijst aan de website toegevoegd. In deze lijst (ruim 5 mb, dus kan even duren voor ie geladen is) kun je met CTRL+F door de gehele collectie heen zoeken. Hopelijk gaat het vinden van de juiste strip nu iets soepeler..


21-07-2012: Gisteren is m'n maatje RoodIsGroot, ook wel bekend als Rood, Rooie of onder zijn echte naam Micha Meyers gevonden in zijn woning te Den Haag. Hartstilstand in zijn slaap. Hij heeft zijn 38e verjaardag niet gehaald...

Rooie.. Je gaat gemist worden!!!


28 mei 2012: Het genereren van de verschillende lijsten had ik een tijdje geleden al geautomatiseerd, nu heb ik ook een eigen programma geschreven wat de oude lijsten online delete, de nieuwe lijsten upload en een kopie van deze nieuwe lijsten op mijn eigen schijf bewaart in een archieffolder. Mijn computer heb ik zo ingesteld dat elke dag om 03.00 de nieuwe lijsten worden gegenereerd welke om 03.05 worden geupload naar de site. In principe zou nu dus elke wijziging aan het archief binnen 1 dag online moeten staan.
Bovenaan elke lijst staat de tekst: "Generated on 2012-05-27 23:59 by Directory Lister v0.8.1". Hieraan kun je zien wanneer de laatste update van die lijst is geweest!
Nu nog mijn best doen om alle nieuwe strips zo snel mogelijk te verwerken.........


20 maart 2012: Tussentijdse update van alle lijsten. Ben nog druk bezig met allerlij updates, dus het is nog niet 100% van wat er digitaal is uitgekomen, maar ik ben al een eind op weg..


06 november 2011: Alle lijsten zijn nu bijgewerkt t/m 31 oktober.

Digistrip.nl feiten: (November 2011)
Er zijn 4383 series geindexeerd op Digistrip, bestaande uit 63114 strips!
Hiervan zijn er 30680 van gedigitaliseerd en hebben een totale grootte van (970GB)
Er missen nog 32434 strips.
48,6% van de collectie is digitaal beschikbaar.


20 juli 2011: Tussentijdse update van de lijsten. Het maken van deze lijsten gaat nu geautomatiseerd met een batchbestand en een zooi commandlines, dus het zou nu makkelijker moeten zijn om elke maand nieuwe lijsten op digistrip te zetten.
Nu hopen dat de achterstanden die ik heb met het archiveren van strips in de verzameling snel weggewerkt zijn..

P.s. Forum gaat goed! Al 156 leden..

3 juni 2011: Er is een forum beschikbaar! Zie de menubalk!!

Digistrip.nl feiten: (Maart 2011)
Er zijn 4212 series geindexeerd op Digistrip, bestaande uit 60522 strips!
Hiervan zijn er 26962 van gedigitaliseerd en hebben een totale grootte van (816GB)
Er missen nog 33560 strips.
45,5% van de collectie is digitaal beschikbaar. Nu de rest nog..


Digistrip.nl feiten: (December 2010)
Er zijn 4156 series geindexeerd op Digistrip, bestaande uit 59793 strips!
Hiervan zijn er 26858 van gedigitaliseerd en hebben een totale grootte van (762GB)
Er missen nog 32935 strips.
45% van de collectie is digitaal beschikbaar. Nu de rest nog..

Tussentijdse update: (Oktober 2010)
Collectie is gegroeid naar 708GB

Digistrip.nl feiten: (Mei 2010)
3741 Series; 22223 Digitale Strips (599GB)
30522 Missende Strips

Digistrip.nl feiten: (Februari 2010)
3634 Series; 17327 Digitale Strips (458GB)
26010 Missende Strips

Programma's om CBR/CBZ strips te openen:
CDisplay (*Aanrader*)
CDisplayEx (Toont coverthumbnails in windows verkenner!) (*Aanrader*)
ComicRack (is ook catalogus!)
Gonvisor
Comical (ook Mac/Linux)

Menu voor alle strips (op HDD):
Comic-scans thumbnails (*Aanrader*) (*Mirror*)

Scanguides:
Nederlands
Engels